Nyheter

Praktisera hos oss!

Vill du jobba med samhällsfrågor, policynära forskning och kommunikation? Ta chansen och sök vårt praktikprogram. Vårens program löper mellan januari och juni.

Vi söker dig som är i slutet av dina universitetsstudier inom ekonomi eller statsvetenskap, och vill vara med och påverka samhällsutvecklingen. Praktiken ger dig värdefull erfarenhet av att jobba i en miljö där beslutsfattare samlas för att diskutera framtidens utmaningar.

Vilka är vi?

SNS är en oberoende tankesmedja och Sveriges ledande mötesplats för samhällsengagerade personer inom näringsliv, politik, offentlig förvaltning och forskning. Vårt uppdrag är att bidra till med fakta, forskningsresultat och saklig analys för att öka kunskapen och fördjupa samhällsdebatten. SNS arbetar med några av Sveriges främsta samhällsforskare och målet är att bidra till välgrundade beslut och lösningar på centrala samhällsproblem.

Vad erbjuder vi?

På SNS får du jobba i en intellektuellt stimulerande miljö i nära kontakt med forskare och beslutsfattare i både privat och offentlig sektor. Du kommer från dag ett att vara med i projekten som producerar, lanserar och kommunicerar våra forskningrapporter och seminarier.

 • Som praktikant inom SNS Forskning arbetar du nära forskningsledarna som driver projekt och seminarier om bland annat integration, samhällsbyggnad och hållbarhet. Du bevakar aktuella samhällsfrågor och gör research inför forskningsprojekt. Du är strukturerad och självgående, och brinner för att nyansera och problematisera de mest aktuella frågorna.
 • Som praktikant inom SNS Kommunikation är du en del av teamet som arbetar med att sprida resultaten från forskningsprojekten så att de kommer till användning och gör avtryck i samhällsdebatten. Du får lära dig både traditionellt pressarbete och hur vi arbetar med sociala medier. Du är ansvarstagande, har ett stort intresse för medierelationer och marknadsföring och uttrycker dig väl i tal och skrift.
 • Praktiken som del av utbildning eller fristående

  För många som praktiserar på SNS är praktiken en del av en universitetsutbildning (praktiktermin). I dessa fall utbetalas ingen ersättning. SNS delar ut ett mindre stipendium vid praktikens slut.
  Det går också att praktisera på SNS efter avslutade studier eller under studieuppehåll. Då utbetalas ersättning.
  Praktiken omfattar en termin och genomförs normalt på heltid.

  Ansökan

  Skicka din ansökan med CV, kort motivationsbrev och högskolebetyg till ingela.hallingstam@sns.se.
  Ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 1 oktober 2017.
  För de sökande som går vidare i processen hålls en gemensam rekryteringsdag på förmiddagen tisdagen den 10 oktober. Vänligen reservera datumet redan nu.
  Har du frågor om praktiken och rekryteringsprocessen? Kontakta Mikaela Knutson, mikaela.knutson@sns.se, tel: 08-507 025 82.

  Vi ser fram emot din ansökan!