Åtkomliga bostäder – så underlättar vi för låginkomsthushåll att hitta bostad

Ons 17 februari 2016
Tid och plats

Onsdag 17 februari 2016, 10:00–11:30
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm

I en ny bok från SNS presenterar Hans Lind, professor i bygg- och fastighetsekonomi vid KTH, förslag för att öka byggandet och ge hushåll med låga inkomster bättre möjligheter att hitta bostad. Bostadsminister Mehmet Kaplan kommenterar.

Under de senaste 20 åren har hushåll med låga inkomster fått allt svårare att hitta bostad i Sveriges större städer. En strategi för att underlätta för dessa hushåll är att bygga billiga bostäder som blir mindre attraktiva för höginkomsttagare och därför åtkomliga för låginkomsttagare.

Hur ökar vi byggandet och vilken typ av bostäder ska byggas? Och vilken roll ska stat, kommun respektive marknaden ha i beslut som rör bostadsbyggande?

Kan det befintliga beståndet göras mer tillgängligt för låginkomsthushåll, till exempel genom att undvika kostsamma renoveringar eller att lätta på kraven för hyresgäster?

Vid seminariet lanseras boken Åtkomliga bostäder – Så gör vi det möjligt för hushåll med låga inkomster att hitta en bostad.

Wiveca Bohman, projektledare, SNS, leder samtalet.

Anmälan

Mötet är öppet för SNS medlemmar* och antalet platser är begränsat. Avgiften för mötet är 595 kr. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 15 februari debiteras avgiften.

*Gäller även om din arbetsgivare är medlem i SNS. Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!