Bostadspolitiken i fyrpartiuppgörelsen

I fyrpartiuppgörelsen föreslås ett antal reformer inom bostadspolitiken som syftar till att förbättra bostadsmarknaden. Ett förslag är att införa marknadshyror för nyproduktion. Ett annat är en skattereform som ska minska hushållens skuldsättning. Vilka följder får dessa förslag? Och finns det andra förslag som bättre skulle lösa problemen på bostadsmarknaden?

Bostadsbrist, utdragna byggprocesser och hushållens ökade skuldsättning är några av de problem som de senaste åren har satt press på bostadssektorn. SNS bjuder in ett antal experter på området för att diskutera de utmaningar som den svenska bostadspolitiken står inför.

Peter Englund, professor emeritus vid Handelshögskolan i Stockholm och ledamot i Finanspolitiska rådet, delar med sig av kunskaper utifrån sin mångåriga forskning om bostadsmarknaden och finansiella kriser. Stefan Attefall, tidigare civil- och bostadsminister i regeringen Reinfeldt 2010–2014, kommenterar den aktuella bostadspolitiken.

Vid seminariet medverkar även Annika Winsth, chefsekonom på Nordea, Martin Hofverberg, chefsekonom hos Hyresgästföreningen och Henrik Landelius, affärsområdeschef hos NCC Building Sweden.

Medverkande

Stefan Attefall, strategisk rådgivare, tidigare civil- och bostadsminister (KD) i regeringen 2010–2014
Peter Englund, professor emeritus, Handelshögskolan i Stockholm, och ledamot, Finanspolitiska rådet
Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden
Martin Hofverberg, chefsekonom, Hyresgästföreningen
Annika Winsth, chefsekonom, Nordea

Seminariet leds av Mikael Witterblad, chef för SNS forskningsprogram.

Anmälan och pris

Seminariet är öppet för SNS medlemmar*, särskilt inbjudna och press. Avgiften är 395 kronor (exklusive moms) och faktureras i efterhand. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 17 maj eller vid utebliven ankomst debiteras 395 kr.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap

Varmt välkommen!