Coronakommissionen presenterar delrapport om äldreomsorgen

Webbinarium Ons 16 december 2020
Tid och plats

Onsdag 16 december 2020, 08:30–09:30

Regeringen tillsatte i somras en kommission för att utvärdera de åtgärder som vidtagits för att begränsa spridningen av covid-19. Den första delrapporten från kommissionen analyserar orsakerna till smittspridningen inom vården och omsorgen av äldre och vilka lärdomar som kan dras.

Dagen efter att delrapporten lämnas till regeringen välkomnar SNS till ett webbinarium där Mats Thorslund, ledamot i kommissionen, presenterar slutsatserna. Forskaren Marta Szebehely, som skrivit en underlagsrapport för kommissionen, Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin och äldreomsorgsföretaget Attendos vd Martin Tivéus medverkar också.

Mötet ingår i SNS seminarieserie om Coronakrisen och anordnas inom ramen för forskningsprojektet Vård och omsorg i det 21:a århundradet.

Medverkande

Tobias Baudin, förbundsordförande, Kommunal

Marta Szebehely, professor emeritus i socialt arbete med inriktning mot äldre vid Stockholms universitet, medverkande till Coronakommissionens underlag

Mats Thorslund, ledamot i regeringens Coronakommission, professor emeritus i socialgerontologi vid Karolinska Institutet

Martin Tivéus, vd och koncernchef, Attendo

Samtalet leds av Gabriella Chirico Willstedt, forskningsledare vid SNS.

Anmälan

Mötet kommer att genomföras som ett webbinarium i Zoom. Det är öppet för SNS medlemmar*, särskilt inbjudna samt press och är kostnadsfritt. Anmäl dig via ”Anmäl dig här”-knappen. Vi skickar en länk till webbinariet dagen innan det äger rum.

Deltagarna kan ställa frågor och göra inlägg under mötet muntligt, genom funktionen ”Raise Hand”, eller skriftligt, genom ”Q&A”.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Läs här hur SNS anpassar sin verksamhet på grund av coronaviruset.

Välkommen att delta!