Coronakrisen: Ekonomiska åtgärder vid en andra smittovåg

Webbinarium Ons 11 november 2020
Tid och plats

Onsdag 11 november 2020, 10:00–11:00

Behövs nya insatser för att motverka en fördjupning av den ekonomiska krisen? Vilka åtgärder kan i sådana fall vara aktuella? Och vad går att lära av de befintliga krisåtgärderna i Sverige och i andra länder?

Tyskland, Spanien och Frankrike har nyligen aviserat att de i olika grad stänger ned sina samhällen till följd av en ökad smittspridning av covid-19. Även i Sverige har spridningen tagit fart igen.

Karolina Ekholm, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet, ger sin bild av hur en andra smittovåg skulle påverka ekonomin och vilka åtgärder som skulle kunna hålla aktiviteten i gång. Medverkar gör även Bettina Kashefi, chefekonom på Svenskt Näringsliv, och Ola Petterson, chefekonom på LO.

Medverkande

Karolina Ekholm, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet, tidigare vice Riksbankschef och statssekreterare hos finansminister Magdalena Andersson

Bettina Kashefi, chefekonom Svenskt Näringsliv

Ola Pettersson, chefekonom LO

Fler talare kan tillkomma.

Samtalet leds av Mikael Witterblad, chef för SNS forskningsprogram.

Anmälan

Mötet kommer att genomföras som ett webbinarium i Zoom. Det är öppet för SNS medlemmar*, särskilt inbjudna samt press och är kostnadsfritt. Anmäl dig via ”Anmäl dig här”-knappen. 1–2 timmar innan mötet får du ett mejl med en länk till webbinariet.

Deltagarna kan ställa frågor och göra inlägg under mötet muntligt, genom funktionen ”Raise Hand”, eller skriftligt, genom ”Q&A”.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Läs här hur SNS anpassar sin verksamhet på grund av coronaviruset.

Välkommen att delta!