Coronakrisen: Hur säkra utökad testning av covid-19?

Webbinarium Tor 16 april 2020
Tid och plats

Torsdag 16 april 2020, 15:00–16:00

Testningen av covid-19 ska utökas i Sverige. Hur ser förutsättningarna ut och vad behöver göras för att utvidga den nationella provtagningen i enlighet med regeringens beslut den 31 mars?

Siv Andersson, professor i molekylär biologi, och Lars Engstrand, professor i smittskydd, båda knutna till Science for Life Laboratory (SciLifeLab), berättar om arbetet med att skala upp diagnostisering och analys av covid-19. Anna Sandström, Director Science Policy and Relations Europe vid AstraZeneca, ger perspektiv från Life Science-branschen.

Välkommen till SNS femte webbinarium om Coronakrisen.

Medverkande

Siv Andersson, professor i molekylär biologi vid Uppsala universitet och co-director vid SciLifeLab
Lars Engstrand, professor i smittskydd och föreståndare på Karolinska Institutets och SciLifeLab:s Centrum för Translationell Mikrobiomforskning (CTMR)
Anna Sandström, Director Science Policy and Relations Europe vid AstraZeneca

Samtalet modereras av Ilinca Benson, vice vd, SNS.

Delta i samtalet

Deltagarna kan ställa frågor och göra inlägg muntligt genom att använda funktionen ”Raise Hand” och skriftligt genom att använda ”Q&A”. 1-2 timmar innan mötet kommer alla anmälda få ett mejl med en länk till webbinariet.

Anmälan

Mötet genomförs som ett webbinarium. Det är öppet för SNS medlemmar, särskilt inbjudna och press och är kostnadsfritt. Anmäl dig via länken.

Välkommen att delta!