Den nationella elektrifieringsstrategin

Seminarium Ons 10 november 2021
Tid och plats

Onsdag 10 november 2021, 10:00–11:00
SNS, Jakobsbergsgatan 18 i Stockholm

Hur skapar vi de bästa förutsättningarna för en snabb, smart och samhällsekonomiskt effektiv elektrifiering som bidrar till att nå klimatmålen? Välkommen till ett samtal om Sveriges nya elektrifieringsstrategi.

En framgångsrik elektrifiering är avgörande för att Sverige ska kunna nå målet om nettonollutsläpp 2045. Sedan oktober förra året har därför en arbetsgrupp inom Infrastrukturdepartementet, ledd av Truls Borgström, arbetat med att ta fram en nationell strategi för elektrifiering på uppdrag av regeringen. I slutet av oktober fattar regeringen beslut om strategin och dagarna efter presenterar Truls Borgström den hos SNS. Strategin kommenteras och diskuteras av energiminister Anders Ygeman, Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson och Kristdemokraternas energipolitiska talesperson Camilla Brodin. Även Björn Risinger från Naturvårdsverket deltar. Fler talare tillkommer.

Seminariet anordnas inom ramen för SNS forskningsprojekt Framtidens energisystem.

Medverkande

Truls Borgström, ämnesråd vid energienheten på Infrastrukturdepartementet och samordnare för arbetet med den nationella elektrifieringsstrategin

Camilla Brodin, riksdagsledamot och energipolitisk talesperson för Kristdemokraterna

Björn Risinger, generaldirektör Naturvårdsverket

Elisabeth Svantesson, riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna

Anders Ygeman, energi- och digitaliseringsminister

Samtalet leds av Thérèse Lind, forskningsledare SNS.

Anmälan och pris

Seminariet är öppet för SNS medlemmar*, särskilt inbjudna och press. Avgiften är 495 kronor. Moms tillkommer och avgiften faktureras.

Du kan välja att delta digitalt eller på plats i SNS lokaler på Jakobsbergsgatan 18, Stockholm. Anmäl dig via någon av anmälningsknapparna ovan.

I god tid före mötet skickar vi ett mejl med inloggningsuppgifter till dig som deltar digitalt. Du som deltar digitalt kan ställa skriftliga frågor under mötet.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Välkommen!