Eftervalsanalys av det tyska valet – hur påverkas EU och Sverige?

Fre 6 oktober 2017
Tid och plats

Fredag 6 oktober 2017, 13:00–14:00
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm

Den 24 september var det parlamentsval i Tyskland. Merkel och kristdemokratiska CDU har fått fortsatt förtroende att leda landet. Högerpopulistiska Alternativ för Tyskland kommer att ta plats i förbundsdagen. Vad betyder det tyska valresultatet för Europa och Sverige?

Tyskland och Merkels ord väger tungt i Europasamarbetet och i globala frågor, inte minst efter Storbritanniens beslut om utträde ur unionen. Vad betyder valutgången för EU:s ambitioner om fördjupad ekonomisk och politisk integration? Vilken linje driver Tyskland i frågor som påverkar Sverige? Vad innebär det att politisk populism växer sig starkare i Tyskland?

Välkommen till ett lunchseminarium om valutgången och dess följder.

Medverkande

Göran von Sydow, forskare i statsvetenskap och ställföreträdande direktör på Sieps, Svenska institutet för europapolitiska studier
Jan Lewenhagen, författare till en nyutgiven bok om Angela Merkel och tidigare Dagens Nyheters korrespondent i Tyskland.

Samtalet leds av Helena Stålnert, kommunikationsrådgivare med erfarenhet bland annat som europakorrespondent för SVT.

Anmälan och pris

Mötet är kostnadsfritt för SNS medlemmar*. Avgiften för icke-medlem är 395 kronor. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Antalet platser är begränsat. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 4 oktober eller vid utebliven ankomst debiteras 395 kronor.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!