Forum för medierelationer: Medieetiken och företagen

Mån 28 november 2016
Tid och plats

Måndag 28 november 2016, 10:00–11:45
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm

Makthavare och företag måste tåla att bli hårt medialt granskade, hårdare än vad som anses acceptabelt för vanliga medborgare. Men var går gränsen? Hur fungerar de pressetiska reglerna i praktiken?

Välkommen till ett kunskapsseminarium om de pressetiska reglerna och hur de fungerar för juridiska personer – företag, myndigheter och organisationer.

På seminariet medverkar Allmänhetens Pressombudsman Ola Sigvardsson. Han berättar om hur de pressetiska reglerna fungerar för juridiska personer och tar upp några konkreta fall.

Edvard Lind, presschef på Skanska, har mer än tio års erfarenhet av arbete med medierelationer på några av Sveriges mest välbevakade företag. Vad kan man göra när företaget drabbas av oriktig och skadande publicitet? I vilka situationer är det meningsfullt att begära rättelse eller genmäle? När lönar det sig att lämna in en anmälan till Pressombudsmannen? Och vilka är riskerna med att få ett fall prövat av PO?

Anna Körnung, chefredaktör och ansvarig utgivare för Mitt i-tidningarna, bidrar med ett publicistiskt perspektiv på de pressetiska reglerna. Hon har en lång mediekarriär bakom sig med chefsjobb på Fokus, Veckans Affärer och SvD Näringsliv.

Diskussionen leds av Helena Stålnert, kommunikationsrådgivare, tidigare kommunikationsdirektör i SSAB och Saab och redaktionschef för SVT Aktuellt.

Seminariet arrangeras inom ramen för SNS nätverk Forum för medierelationer. Mötesplatsen riktar sig till kommunikationschefer, presschefer och andra kommunikationsproffs bland SNS medlemmar, men även till övriga i SNS medlemskrets som är intresserade av kommunikationsfrågor.

Är du företagsmedlem och har en yngre kollega (under 35 år) som du vill introducera i SNS nätverk? Vi erbjuder dig att ta med en kollega kostnadsfritt till detta möte.

Anmälan och pris

Mötet är öppet för SNS företagsmedlemmar*. Avgiften för mötet är 695 kr. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 24 november, eller vid utebliven ankomst, debiteras avgiften. Antalet platser är begränsat.

Vill du använda förmånen att ta med dig en yngre kollega kostnadsfritt? Kontakta Alma Zunic, alma.zunic@sns.se.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!