Gulfen − en framtida krutdurk?

Fre 22 augusti 2014
Tid och plats

Fredag 22 augusti 2014, 12:00–13:15
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm.

På några årtionden har Gulfstaterna förvandlats från fattiga ökensamhällen till mäktiga energiproducenter som världsekonomin är beroende av. Det hypermoderna lever sida vid sida med starka traditioner. Hur ser framtiden ut för utländska investerare? Vad kan man säga om den politiska utvecklingen i regionen? SNS bjuder in till ett seminarium om svenska företags förutsättningar och utmaningar på den Arabiska halvön. Vid seminariet presenterar Bitte Hammargren sin nya bok "Gulfen. En framtida krutdurk"

Medverkande

BITTE HAMMARGREN, journalist och Mellanösternkännare, som rapporterar för Svenska Dagbladet och andra medier. 2008 tilldelades hon Publicistklubbens stora pris. Hon är författare till boken ”Gulfen. En framtida krutdurk” som är en historisk översikt över Gulfen och en analys av den politiska utvecklingen i området.

MAGNUS SCHÖLDTZ, tidigare ambassadör i Förenade Arabemiraten, Qatar och Bahrain, Senior Advisor, FAM.

Mötet leds av NATHALIE BESÉR,utrikesreporter på TT med fokus på Mellanöstern och Gulfen. Hon var tidigare rådgivare på Utrikespolitiska institutet, Mellanösternkorrespondent på DN och producent, programledare och reporter på Sveriges Radios Ekoredaktion.

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Mötet är gratis för SNS-medlem* och 395 kr för icke-medlem. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Vid avanmälan efter den 20 augusti eller vid utebliven ankomst debiteras avgiften.

*Om din arbetsgivare är medlem i SNS går du till medlemspris. Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!