Hur har avtalsrörelsen 2013 fungerat?

Tid och plats

Onsdag 29 maj 2013, 09:00–11:00
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm.

Hur gick årets avtalsförhandlingar? Höll det så kallade märket och hur viktigt är det? SNS samlar arbetsmarknadens parter och oberoende bedömare för en diskussion om årets avtalsrörelse.

Lars Calmfors, Mona Tapper, Anders Weihe
Lars Calmfors, Mona Tapper, Anders Weihe

2013 års avtalsrörelse omfattar 500 avtal som ska omförhandlas och slutas. 2,6 miljoner anställda berörs. Den 2 april tecknade industrin ett avtal som innebär löneökningar på 6,8 procent på tre år. Detta ”märke” ska vara vägledande för resten av avtalsrörelsen.

Fungerar den svenska modellen, där industrin anger takten, i en globaliserad och orolig ekonomi? Har fack och arbetsgivare slutit avtal som är hållbara för anställda, arbetsgivare och för samhällsekonomin?

Professor LARS CALMFORS vid Institutet för internationell ekonomi vid Stockholms universitet inleder med ett anförande om sin syn på hur årets avtalsrörelse fungerat.

Medverkande

MATTIAS DAHL, förhandlingschef Svensk Handel
CLAES STRÅTH, generaldirektör Medlingsinstitutet
VELI-PEKKA SÄIKKÄLÄ, avtalssekreterare och tf vice förbundsordförande IF Metall
MONA TAPPER, förhandlingschef Vision
ANDERS WEIHE, chefsjurist och förhandlingschef Teknikföretagen

Mötet leds av arbetsmarknadsjournalisten ANNA DANIELSSON ÖBERG.

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Avgiften för mötet är 795 kr för SNS medlem* och 1 590 kr för icke-medlem. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 27 maj debiteras avgiften.

*Om du eller din arbetsgivare är medlem i SNS betalar du medlemspris. Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!