Så kan information om resultat och kvalitet förändra sjukvården

Tid och plats

Onsdag 6 mars 2013 – Onsdag 31 augusti 2016, 08:00–09:30
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm.

Tillsammans med Forum för Health Policy bjuder SNS in till ett samtal om hur kvalitets- och resultatmätningar kan bidra till en omvandling av sjukvården med en världsledande expert på området, Elliott Fisher.

Johan Calltorp, Elliott Fisher
Johan Calltorp, Elliott Fisher

Sverige har en stark tradition av att samla data om vården ur medicinska, ekonomiska och administrativa aspekter. De drygt 70 diagnosspecifika medicinska kvalitetsregistren ger viktig information om vårdens resultat. Ändå diskuteras ojämlikhet och variationer i vårdens praxis starkare än kanske någonsin. Hur vi ska kunna använda och utveckla dessa viktiga informationskällor för konkret förändring står i fokus för detta seminarium.

Medverkande

ELLIOTT FISHER är en tongivande expert inom amerikansk vårdforskning och sjukvårdsdebatt. Han är professor i medicin och chef för Program on Population Health vid Dartmouth Institute for Health Policy and Clinical Practice vid Dartmouth College, New Hampshire. Han leder också arbetet kring den s.k. Dartmouth Atlas som beskriver variationer i amerikansk sjukvård från olika utgångspunkter.

Kommenterar gör JOHAN CALLTORP, läkare och professor i hälsopolitik och ledarskap vid The Jönköping Academy for Improvement of Health and Welfare. Han har under lång tid sysslat med internationella jämförelser av sjukvårdssystem liksom det svenska vårdsystemets utveckling och innovationsbehov. Calltorp leder även Forum för Health Policy.

Mötet leds av medicinjournalisten FREDRIK HED.

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Avgiften för mötet är 395 kr för SNS medlem* och 790 kr för icke-medlem och frukost ingår. Moms tillkommer och avgiften faktureras.

Vid avanmälan efter den 4 mars eller vid utebliven ankomst debiteras avgiften. Anmälan sker via formuläret nedan.

Varmt välkommen!

*Om du eller din arbetsgivare är medlem i SNS betalar du medlemspris. Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.