SNS Paris: Kan den svenska modellen hantera gigekonomin och utvecklingen inom AI?

Tid och plats

Torsdag 16 maj 2019, 19:00–21:00
Cercle Suédois, 242, rue de Rivoli, 75001 Paris, Frankrike

Torsdagen den 16 maj gästas SNS Paris av tidigare statssekreteraren Eva Uddén Sonnegård och Victor Bernhardtz, digital ombudsman på Unionen.

Den svenska modellen lyfts ofta fram som en framgångsfaktor för arbetsmarknaden. Men är modellen relevant för det 21:a århundradet?

Eva Uddén Sonnegård beskriver i en ny rapport hur anställningsskydden och kollektivavtalen ser ut i näringslivet i dag. Victor Bernhardtz visar i en kommande rapport hur arbetsmarknaden påverkas av att många mindre företag i gigekonomin väljer att inte ha kollektivavtal. Han diskuterar även hur kollektivavtal och anställningsskydd kan anpassas till framtidens arbetsmarknad.

Medverkande

Eva Uddén Sonnegård, ekon.dr, tidigare statssekreterare (M) och tidigare minister på Sveriges OECD-delegation. Författare till rapporten ”Hur flexibelt är anställningsskyddet i kollektivavtalen?”(Ratio).
Victor Bernhardtz, ombudsman för digitala arbetsmarknader på fackförbundet Unionen. Författare till rapporten ”Maskinen som chef. Om kognitiva datorsystem, algoritmiskt ledarskap och den svenska arbetsmarknaden” som lanseras den 14 maj.

Mötet hålls på svenska.

Tid och plats

Torsdagen den 16 maj 19.00–21.00, Svenska Klubben, 242, rue de Rivoli, 75001 Paris, Frankrike.

Anmälan

För att anmäla dig, kontakta: snsfrankrike@gmail.com. Mötet är avgiftsfritt för SNS medlemmar, se länk nedan för betalning av medlemsavgift, och kostar 20 euro för ickemedlemmar. Studenter och Young Professionals betalar halva priset.

Välkomna!
Styrelsen för SNS Paris