SNS Paris: Upploppen i de svenska förorterna – håller Sverige på att bli som Frankrike?

Tis 8 oktober 2013
Tid och plats

Tisdag 8 oktober 2013, 19:00–21:00
Svenska Klubben, 242 Rue de Rivoli, Paris.

2013-10-08_tragardh

Under försommaren skakades flera förorter i Stockholm, men även andra svenska städer, av upplopp under nästan en veckas tid. Hur kan man förklara dessa upplopp? Vad beror de på? Håller vi på att närma oss Frankrike och Storbritannien i detta avseende?

LARS TRÄGÅRDH, forskare från Ersta Sköndal högskola och medlem i SNS Förtroenderåd, presenterar den nyutgivna boken Den svala svenska tilliten. Förutsättningar och utmaningar (SNS Förlag) och diskuterar med utgångspunkt i boken upploppen i de svenska förorterna. Tillit mellan människor är en viktig resurs som kan bidra till att skapa lösningar på bland annat samhällsproblem. Internationellt sett är tilliten i Sverige hög, men det finns betydande skillnader inom landet och analyser visar att såväl ojämlikhet som invandrarrelaterad mångfald är kopplade till lägre lokalsamhälletillit. Riskerar den svenska tilliten att utmanas eller försvagas av pågående samhällsförändringar, och är dessa i så fall nödvändigtvis av ondo?

Konferensen organiseras i samarbete med Svenska Klubben i Paris.

Anmälan

Senast fredagen den 4 oktober till snsfrankrike@gmail.com. Obs! Antalet platser är begränsat och anmälan är bindande. Mötet är kostnadsfritt för medlemmar, icke medlemmar betalar 20 euro och studenter får delta till halva priset.

Beställning av mat

De som känner sig sugna på mat vid konferensen har möjlighet att köpa en tallrik med lite smått och gott av nordiska specialiteter för 12 euro. Beställning (samt eventuell avbeställning) görs direkt till Svenska Klubben på 01 42 60 76 67 senast måndag morgon den 7 oktober. OBS. Inga matbeställningar genom SNS.

Varmt välkommen!
Styrelsen i SNS Paris