SNS söker digital kommunikatör

Är du samhällsintresserad och trivs i en intellektuellt stimulerande miljö? Vill du hjälpa oss att bli ännu bättre på att förmedla forskningsresultat så att de är lätta att förstå, använda och sprida vidare – och därmed komma till nytta i samhället? Då ska du söka tjänsten som digital kommunikatör på SNS.

Arbetsbeskrivning

Som digital kommunikatör arbetar du med vår webbplats, våra digitala format och sociala medier. Du håller i produktionen av kortfilmer och infografik. Du gör redaktionella inslag och intervjuer med forskare och andra talare. Målgrupperna för vår kommunikation är beslutsfattare och experter i företag och offentlig sektor, samt politiker, opinionsbildare och media. En viktig del av tjänsten är att utveckla och tänka nytt kring hur vi kommunicerar forskningsprojekt, rapporter och seminarier genom digitalt berättande.

Vilka är vi?

SNS är sedan starten 1948 Sveriges ledande mötesplats för företagsledare, myndighetschefer, politiker och experter. Runt 280 företag, myndigheter och organisationer är medlemmar i SNS som är en fristående förening. Genom rapporter och konferenser för vi fram fakta och forskningsresultat som ger nya insikter och fördjupar samhällsdebatten. Vi arbetar med några av Sveriges och världens främsta samhällsforskare. Vårt mål är att beslut om frågor som är centrala för samhällsutvecklingen ska vara välgrundade.
Du får jobba i en intellektuellt stimulerande miljö med ett 30-tal kollegor, varav sju i kommunikationsteamet. Vi som jobbar på SNS drivs av att förstå och lära oss mer. Vi är övertygade om att möten mellan människor är viktiga för att ny kunskap ska skapas.

Vem söker vi?

Vi söker dig som jobbar med digital kommunikation och har ett stort intresse för samhällsfrågor. Du är en säker skribent och van vid att producera i olika format och kanaler. Du har lätt för att sätta dig in i nya områden och tycker det är roligt att hitta på pedagogiska sätt att förmedla komplexa saker i text och bild.
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av liknade arbetsuppgifter som journalist, skribent, redaktör i digitala kanaler/sociala medier eller inom reklam/pr.
Det är bra om du har erfarenhet av att arbeta i Adobe CC, Google Analytics och med ljud och video. Du är van vid att jobba med publiceringsprogram (vi använder WordPress). Du har grundläggande kunskaper i annonsering på Facebook och marknadsföringsverktyg för e-post, till exempel APSIS eller Mailchimp.
Det är ett plus om du har jobbat med analys och uppföljning av genomslag i digitala kanaler/sociala medier och har erfarenhet av att upphandla digitala kommunikationstjänster. Goda kunskaper i engelska är också meriterande.
Som person är du nyfiken, initiativrik och pålitlig. Du har höga kvalitetskrav och är bra på att samarbeta.

Om tjänsten

Tjänsten är en heltidsanställning med placering på vårt kontor på Jakobsbergsgatan 18 i centrala Stockholm. Du kommer att rapportera till vice vd, som är kommunikationschef.
Tillträde snarast möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Ansökan

Skicka din ansökan senast den 7 juni 2018, gärna tidigare eftersom vi kommer att börja intervjua kandidater löpande.
Lägg gärna med ett par exempel på saker du har producerat som du är nöjd med.

Ansökan skickas till Ingela Hallingstam, Ingela.Hallingstam@sns.se.
Hör av dig till Ilinca Benson, vice vd och kommunikationschef, om du har frågor: 0709-669596 eller ilinca.benson@sns.se.