Sveriges näringsliv, 2 upplagan

Ronald Fagerfjäll

Publikation 2009.03.23

Sverige har ett av världens mest internationaliserade näringsliv och en industri som präglas av en längre period med svag valuta. Den svenska arbetsmarknaden står inför stora omvandlingskrav.

Ronald Fagerfjäll – som har lång erfarenhet både som företagsanalytiker och företagare – skildrar det svenska näringslivet från globalt och historiskt perspektiv. Resultatet är en spännande och bred beskrivning av ett näringsliv som handlar om allt från malm till massage. Svenskarna arbetar i tolv olika huvudbranscher, varav bara fyra är inom industrin. Grunden för analysen är statistik från myndigheter och tusentals företag.

Sveriges näringsliv erbjuder en efterlängtad karta över den nya ekonomiska verklighet som vi måste förstå för att kunna hävda vår position bland de rika länderna.

Denna andra upplaga är uppdaterad med nya siffror och omarbetad för att stämma med de fyra år som passerat och den finanskris som världen nu är inne i.

Recensioner

Framställningen är mycket aktuell och dessutom lättillgänglig, med illustrativa och välvalda tabeller och passar för alla, som har behov av att kunna få och ge en god bild av modernt svenskt näringsliv…

Anders Weidung, BTJ