Brinner du för samhällsfrågor? Sök SNS ettåriga projektledartjänst!

Vill du jobba med samhällsfrågor, policynära forskning och kommunikation? Vi söker dig som antingen är i slutet av eller nyligen har avslutat dina universitetsstudier inom exempelvis ekonomi eller statsvetenskap. Som projektledare på SNS får du värdefull erfarenhet av att jobba i en miljö där beslutsfattare samlas för att diskutera framtidens utmaningar. Under det kommande året fokuserar vi bland annat på frågor kopplade till klimat, välfärd, integration och ekonomisk politik.

Om SNS

SNS är Sveriges ledande mötesplats för kunskapsbaserad dialog om centrala samhällsfrågor. Vi är en oberoende, ideell organisation som producerar policyrelevant forskning genom ett stort nätverk av framstående forskare. Vid seminarier och rundabordssamtal samlar vi beslutsfattare och experter från näringslivet, politiken och offentlig förvaltning. Vårt uppdrag är att med hjälp av fakta, forskning och kunskapsutbyte bidra till lösningar på centrala samhällsproblem.

På SNS jobbar omkring 25 personer. Vi delar ett intresse för samhälle, forskning och näringsliv. Några har forskarbakgrund.

Ungefär 270 företag, myndigheter och organisationer är medlemmar i SNS. Verksamheten finansieras genom medlemsavgifter, forskningsanslag samt seminarie- och konferensavgifter.

Vi erbjuder

På SNS får du jobba i en intellektuellt stimulerande miljö med trevliga kollegor, i nära kontakt med forskare och beslutsfattare i både privat och offentlig sektor. Kontoret ligger på Jakobsbergsgatan i centrala Stockholm.

Du kommer från första dagen att delta i arbetet med vår seminarieverksamhet och våra forskningsprojekt.

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat att

  • ta fram underlag till våra forskningsprojekt och seminarieserier
  • projektleda seminarier, allt från att föreslå teman och upplägg till att kontakta talare, sätta ihop scheman och skriva manus till moderatorer
  • omvärldsbevaka och göra research kring aktuella samhällsfrågor
  • bistå i arbetet med forskningsansökningar
  • bistå i pressarbetet och med analys och uppföljning av genomslag i media
  • vara behjälplig i samband med seminarier.

Vi söker dig som

  • är i slutet av eller nyligen har avslutat universitetsstudier inom exempelvis ekonomi eller statsvetenskap
  • har ett stort samhällsintresse och lätt för att sätta sig in i nya ämnen
  • är strukturerad, självgående, idérik och omdömesgill
  • är kommunikativ och en god skribent på svenska och engelska.

Tjänstens omfattning

Anställningsform: allmän visstidsanställning

Omfattning: 12 månader, heltid

Tillträde: slutet av augusti 2020

Ansökan

Skicka din ansökan senast söndagen den 15 mars 2020 till adrian.ekstrom@sns.se. Märk mejlet med rubriken ”Projektledare 2020” och bifoga CV, motivationsbrev och betygsintyg från Ladok. Ett urval av kandidater kallas till intervju.

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta Adrian Ekström, adrian.ekstrom@sns.se,  tel: +46 72-251 36 81. Har du frågor om tjänsten? Kontakta Ilinca Benson, ilinca.benson@sns.se, tel: +46 709 66 95 96.

Vi ser fram emot din ansökan!