Eventet har redan ägt rum.

Seminarium

USA-val och brexit – vad händer med global säkerhet och handel?

Storbritanniens utträde ur EU och det amerikanska presidentvalet skapar osäkerhet runt om i världen. Välkommen till ett samtal om hur dessa valutslag sammantaget kan förväntas påverka global säkerhet, världshandel och svensk export.

Den 8 november blev Donald Trump vald till nästa president i världens ledande supermakt. Hans ståndpunkter väcker frågor om det säkerhetspolitiska läget och världsekonomin.

Samtidigt inleds snart förhandlingarna om brexit – något som kommer att få stora följder för såväl EU-samarbetet som den svenska handeln med Storbritannien. Hur påverkar utfallet av det amerikanska presidentvalet, krisen i EU och brexit Sverige?

Medverkande: Ylva Berg, Robert Egnell, Carl B Hamilton, Elizabeth Walentin och Olle Wästberg. Samtalet leds av Helena Stålnert, kommunikationsrådgivare, tidigare kommunikationsdirektör i SSAB och Saab och redaktionschef för SVT Aktuellt.

Anmälan och pris

Mötet är öppet för SNS medlemmar* och press. Avgiften är 395 kronor. Antalet platser är begränsat. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 13 november eller vid utebliven ankomst debiteras avgiften.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Medverkande

<h4>Ylva Berg</h4>

Ylva Berg

vd, Business Sweden

<h4>Robert Egnell</h4>

Robert Egnell

professor och chef för institutionen för säkerhet, strategi och ledarskap vid Försvarshögskolan.

<h4>Carl B Hamilton</h4>

Carl B Hamilton

rådgivare på EU-kommissionären Cecilia Malmströms handelsdirektorat och tidigare riksdagsledamot för Liberalerna

<h4>Elizabeth Walentin</h4>

Elizabeth Walentin

vd, PR-byrån Crimson Clarke i Stockholm, med inriktning på internationella public affairs. Walentin har arbetat med opinionsbildning och kampanjledning, bl.a. med Barack Obamas kampanj 2008 och 2012.

<h4>Olle Wästberg</h4>

Olle Wästberg

tidigare generalkonsul i New York och utredare vid 2014 års Demokratiutredning