Seminarium

Workshop om rekrytering av nyanlända

SNS bjuder in till en workshop för att diskutera hur rekryteringen av nyanlända kan underlättas. Workshopen vänder sig till dig som vill anställa nyanlända, arbetar med rekrytering av nyanlända eller är engagerad i sociala integrationsprojekt med syfte att underlätta för nyanlända att skapa egna nätverk i Sverige. Ta chansen att öka din kunskap om hur arbetsgivare och rekryteringsinitiativ gemensamt kan arbeta effektivare med rekrytering och etablering!

I dag finns flera initiativ som kopplar ihop nyanlända med arbetsgivare och personer som vill dela med sig av sina professionella nätverk. Dock kan det vara svårt för arbetsgivare som är intresserade av att anställa, hitta praktikanter eller på annat sätt engagera sig för nyanländas etablering att få en överblick över vilka initiativ som finns och kunskap om vad som faktiskt fungerar.

Under workshopen träffas olika rekryterings- och integrationsinitiativ och arbetsgivare för att diskutera utmaningarna med integrationen på arbetsmarknaden. Utöver givande diskussioner kommer deltagarna också få möjlighet att lyssna till presentationer av Arbetsförmedlingen, forskare, företag och olika rekryteringsinitiativ.

Workshopen, som anordnas inom ramen för SNS forskningsprojekt Lärdomar om integration, pågår mellan 09:30 och 12:00 med efterföljande lunch. Meddela eventuella matallergier i din anmälan.

Välkommen att anmäla ditt företag eller din organisation!

Anmälan

Antalet platser är begränsat. Vi skickar ut en bekräftelse via mejl om ditt företag eller organisation fått en plats. Workshopen är kostnadsfri.