Vill du jobba med samhällsfrågor, policynära forskning och kommunikation? Vi söker dig som har ett stort samhällsintresse och lätt för att sätta dig in i nya ämnen.

Vi erbjuder

På SNS får du jobba i en intellektuellt stimulerande miljö med trevliga kollegor, i nära kontakt med forskare och beslutsfattare i både privat och offentlig sektor. Vi som jobbar på SNS delar intresset för samhälle, forskning och näringsliv.

Som projektledare arbetar du med våra forskningsprojekt, vår seminarieverksamhet och kommunikation. Du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom en rad olika samhällsrelevanta områden. Under år 2023 fokuserar vi bland annat på frågor kopplade till arbetsmarknad, klimat, socialförsäkringar och ekonomisk politik.

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat att

  • projektleda seminarier och rundabordssamtal, allt från att föreslå teman och upplägg till att kontakta talare, sätta ihop scheman och skriva manus till moderatorer
  • bistå forskningsledarna med research och omvärldsbevakning i våra forskningsprojekt
  • arbeta med den externa kommunikationen av våra forskningsprojekt i samarbete med SNS forskningsledare och kommunikatörer
  • möjlighet att vara moderator

Vi är 26 personer som jobbar på SNS och vårt kontor ligger på Jakobsbergsgatan i centrala Stockholm.


Om SNS

SNS är Sveriges ledande mötesplats för saklig samhällsdebatt och en viktig kunskapskälla för beslutsfattare. Vi är en oberoende, ideell förening som producerar policyrelevant forskning genom ett stort nätverk av framstående forskare. Vid seminarier och rundabordssamtal samlar vi beslutsfattare och experter från näringsliv, offentlig förvaltning och politik.

Vårt uppdrag är att med hjälp av fakta, forskning och kunskapsutbyte bidra med underlag för att lösa centrala samhällsproblem. Forskningen bedrivs av externa forskare verksamma på svenska och internationella universitet. Forskarna svarar helt och hållet för analys, slutsatser och förslag i rapporterna. SNS som organisation tar inte ställning till dessa och tar inte heller ställning i policyfrågor generellt.

280 företag, myndigheter och organisationer är medlemmar i SNS. Verksamheten finansieras genom medlemsavgifter, forskningsanslag samt seminarie- och konferensavgifter.


Vi söker dig som

  • har ett stort intresse för politik och ekonomi och lätt för att sätta dig in i nya ämnen
  • har högskoleexamen inom exempelvis nationalekonomi eller statsvetenskap och några års arbetslivserfarenhet
  • är strukturerad, självgående, idérik och omdömesgill
  • är kommunikativ och en god skribent på svenska och engelska

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning.

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansökan skickas till Ingela Hallingstam, ingela.hallingstam@sns.se.

Märk mejlet med rubriken ”Projektledare” och bifoga CV och motivationsbrev.

Ett urval av kandidater kallas till intervju. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Sista ansökningsdag 20 januari 2023.

Hör gärna av dig till Mikael Witterblad, chef för forskningsprogrammet, om du har några frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen. Han nås på mikael.witterblad@sns.se, eller på mobil: 070-532 28 89.

Vi ser fram emot din ansökan!


Några av våra medarbetare

Emelie Lekebjer

»Det bästa med att vara projektledare på SNS är möjligheten att få jobba med frågor som verkligen intresserar en i skärningspunkten mellan forskning och policy. Jag har länge varit intresserad av frågor som berör brottsbekämpning och i dag jobbar jag med SNS forskningsprojekt Brottslighet och samhälle. Det är väldigt givande att få ta del av diskussionerna mellan forskarna som skriver rapporter för projektet och beslutsfattarna i referensgruppen som följer forskningsarbetet.«

Simon Torell Witt

»Att jobba på SNS är en unik möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom centrala samhällsfrågor. En särskilt stimulerande del av arbetet som projektledare är att anordna seminarier och rundabordssamtal där beslutsfattare från olika delar av samhället för diskussioner om viktiga policyfrågor.«