Vill du jobba med samhällsfrågor, policynära forskning och kommunikation? Ta chansen och sök vårt praktikprogram till höstterminen 2024.

Vi söker dig som är i slutet av dina universitetsstudier inom exempelvis ekonomi eller statsvetenskap och vill vara med och bidra till samhällsutvecklingen. Praktiken ger dig värdefull erfarenhet av att jobba i en miljö där beslutsfattare samlas för att diskutera framtidens utmaningar.

Möt koordinator och tidigare praktikant Moa Jonsson Lundqvist.

vi erbjuder

SNS är Sveriges ledande mötesplats för saklig samhällsdebatt. Med runt 290 medlemmar har vi ett brett nätverk inom näringsliv, politik, akademi, civilsamhälle och offentlig förvaltning. På SNS får du jobba i en intellektuellt stimulerande miljö med trevliga kollegor, som delar ett stort intresse för samhälle, forskning och näringsliv.

Som praktikant arbetar du med våra forskningsprojekt, vår seminarieverksamhet, kommunikation och medlemsrelationer. Du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom en rad olika samhällsrelevanta områden. Under 2024 fokuserar vi bland annat på frågor kopplade till beredskap, produktivitet, klimat, brottslighet, EU och ekonomisk politik. På SNS får du även möjlighet att skaffa dig värdefulla kontakter inför framtiden.

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat att:

  • omvärldsbevakning och research i våra projekt
  • planering och genomförande av våra seminarier och rundabordssamtal, allt från att föreslå teman och upplägg till att kontakta talare, sätta ihop scheman, skriva manus till moderatorer och bistå under evenemangen
  • arbeta med den externa kommunikationen av våra forskningsprojekt och andra aktiviteter

Praktiken omfattar en termin och genomförs på heltid. Du som söker ska ha en praktiktermin som del av din utbildning. Praktiken är oavlönad och genomförs på svenska.

Vi är 25 personer som jobbar på SNS och vårt kontor ligger på Jakobsbergsgatan i centrala Stockholm.

vi söker dig som

  • har ett stort intresse för samhällsfrågor, politik och ekonomi och lätt för att sätta dig in i nya ämnen
  • studerar på master- eller kandidatnivå inom exempelvis nationalekonomi eller statsvetenskap
  • är strukturerad, självgående, idérik och omdömesgill
  • är kommunikativ och en god skribent på svenska och engelska

om sns

SNS är Sveriges ledande mötesplats för saklig samhällsdebatt och en viktig kunskapskälla för beslutsfattare. Vi är en oberoende, ideell förening som producerar policyrelevant forskning genom ett stort nätverk av framstående forskare. Vid seminarier och rundabordssamtal samlar vi beslutsfattare och experter från näringsliv, offentlig förvaltning och politik.

Vårt uppdrag är att med hjälp av fakta, forskning och kunskapsutbyte bidra med underlag för att lösa centrala samhällsproblem. Forskningen bedrivs av externa forskare verksamma på svenska och internationella universitet. Forskarna svarar helt och hållet för analys, slutsatser och förslag i rapporterna. SNS som organisation tar inte ställning till dessa och tar inte heller ställning i policyfrågor generellt.

290 företag, myndigheter och organisationer är medlemmar i SNS. Verksamheten finansieras genom medlemsavgifter, forskningsanslag samt seminarie- och konferensavgifter.

ansökan

Ansökan skickas till Ingela Hallingstam, ingela.hallingstam@sns.se.

Märk mejlet med rubriken ”Praktik” och ditt namn och bifoga CV, personligt brev och högskolebetyg.

Ett urval av kandidater kallas till intervju. Intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdag är 22 mars 2024.

Hör gärna av dig till Anna Jahre om du har några frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen. Hon nås på 076-724 43 45, anna.jahre@sns.se.

Vi ser fram emot din ansökan!