Ojämlikhetens anatomi – Per Molander presenterar sin senaste bok

Tis 23 september 2014
Tid och plats

Tisdag 23 september 2014, 12:00–13:15
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm.

Vi fortsätter SNS seminarieserie på temat ojämlikhet. Samhällsvetaren och ämbetsmannen Per Molander föreläser om sin nya bok Ojämlikhetens anatomi. Boken handlar om ojämlikhetens historia och hur filosofer och ekonomer har sett på den.

Bokens tes är att ojämlikheten har följt människan sedan tidernas begynnelse, men att politik kan förmå samhället att röra sig mot jämlikhet. Boken mynnar i en skarp plädering för politikens möjligheter i en värld med växande klyftor.
Föreläsningen följs av en paneldiskussion.

PER MOLANDER, en av Sveriges mest erfarna analytiker av frågor som rör politisk administration. Han reformerade den svenska budgetprocessen och har arbetat åt bland annat Världsbanken och OECD. I dag är han generaldirektör för myndigheten Inspektionen för socialförsäkringen. Molander har tidigare skrivit ett flertal böcker om politik och filosofi.

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Mötet är öppet för SNS medlemmar* och särskilt inbjudna. Avgiften för mötet är 395 kr för SNS medlem*. Per Molanders bok Ojämlikhetens anatomi (Weyler förlag) ingår. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 19 september eller vid utebliven ankomst debiteras avgiften.

*Gäller även om din arbetsgivare är medlem i SNS. Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!