SNS Samhällsprogram är en unik utbildning för dig som är chef eller specialist och vill fördjupa dina kunskaper om hur Sverige och EU styrs och hur beslut fattas i politik och förvaltning.

Utbildningen varvar föredrag och studiebesök med informella samtal med ministrar, ämbetsmän, fackliga ledare, journalister, forskare och företagsledare. I Bryssel besöker vi bland annat Europaparlamentet, EU-kommissionen och ministerrådet.

Vår utgångspunkt är att vi kommer att kunna genomföra programmet i höst på plats enligt beskrivet upplägg men om det blir nödvändigt på grund av rese- eller mötesrestriktioner kommer vi att göra anpassningar i programmet vilket du kan läsa mer om här.

Du kommer att:

  • Få inblick i hur det politiska systemet fungerar i praktiken
  • Utveckla din förmåga att samverka med viktiga samhällsaktörer
  • Bli säkrare i din omvärldsanalys
  • Bygga ett personligt nätverk med deltagare från andra företag och organisationer

Efter programmet blir du en del av ett nätverk bestående av de mer än 400 personer som gått utbildningen sedan starten 1995. Många grupper fortsätter också att hålla kontakten och ordna egna aktiviteter.

De senaste åren har deltagarna gett utbildningen snittbetyget 4,8 av 5.

Skicka frågor eller intresseanmälan för 2022 års program till agnes.gunnarsson@sns.se.

Energi och digitaliseringsminister Anders Ygeman Foto: Naina Helén Jåma / TT

Möt programledaren

Samhällsprogrammets programledare Pernilla Petrelius Karlberg rekommenderar alla samhällsintresserade att gå utbildningen.

Starkt nätverk åtta år efter utbildningen

Deltagarna i Samhällsprogrammet 2012 har fortsatt att träffas och fördjupa sina kunskaper.
Varje år arrangerar de egna återträffar.
”Det här har varit bland det häftigaste jag har varit med om jobbmässigt”, säger Olle Ingman, förvaltningschef på Ikano Bostad.

FAQ Samhällsprogrammet

För dig som vill veta mer om Samhällsprogrammet och om hur du anmäler dig till höstens program har vi nu sammanställt svaren på de vanligaste frågorna.