Praktisera på SNS hösten 2017!

SNS är Sveriges ledande mötesplats för kunskapsbaserad dialog om centrala samhällsfrågor. Vi samlar samhällsengagerade personer i näringsliv, politik, offentlig förvaltning och forskning.

I SNS forskningsrapporter översätts aktuell samhällsforskning till konkreta policyrelevanta råd. SNS är en oberoende ideell förening och författare till våra rapporter är framstående svenska och internationella forskare. 2015 vann SNS pris som Europas främsta tankesmedja i sociala frågor.

Vi söker dig som är i slutet av dina universitetsstudier och har ett genuint intresse för samhällsfrågor. På SNS ges tillfälle att praktisera i en intellektuellt stimulerande miljö i nära kontakt med forskare och beslutsfattare i både privat och offentlig sektor.

Vi söker praktikanter för höstterminen 2017

Som praktikant inom SNS forsknings- och mötesverksamhet bevakar du aktuella samhällsfrågor och sammanställer underlag till seminarier och forskningsprojekt.

Som praktikant inom SNS kommunikation är du en del av ett team som arbetar för att maximera uppmärksamheten för våra forskningsrapporter och seminarier. Du får lära dig både traditionellt pressarbete och hur SNS arbetar med sociala medier.

Som praktikant inom SNS medlemsrelationer och verksamhetsstöd är du en del av det team som arbetar med marknadsföring, medlemsrelationer och administration. Du får erfarenhet av eventproduktion, kundsystem och interna styrprocesser.

Förutsättningar

Du får som praktikant arbeta med uppgifter som är relevanta för din utbildning och ditt framtida yrkesliv. Du får också ta del av vårt omfattande utbud av seminarier. Praktiken inleds med introduktion och du får en handledare som följer dig under din praktikperiod. Din handledare kan sedan ge referenser till framtida arbetsgivare.

För de flesta som praktiserar på SNS är praktiken en del av en universitetsutbildning. Praktiken omfattar en termin (20 veckor) och genomförs normalt på heltid. Det går också att praktisera på SNS efter avslutade studier och då utgår ersättning. När praktiken är en del av en utbildning utbetalas ingen ersättning. SNS delar ut ett mindre stipendium vid praktikens slut.

Ansökan

Ansök gärna så snart som möjligt då intervjuer sker löpande under våren, dock senast den 29 april 2017. Skicka ansökan inklusive personligt brev, meritförteckning och betygskopior till ingela.hallingstam@sns.se.

Frågor om rekryteringsprocessen och praktiken besvaras av Ingela Hallingstam, 08-507 025 51 eller per e-post (se ovan).

Välkommen med din ansökan!