Så kan företag skapa nya värden i nätverkssamhället – en genomgång av digitaliseringens möjligheter

Ons 21 oktober 2015
Tid och plats

Onsdag 21 oktober 2015, 08:15–10:00
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm

Den digitala ekonomin ställer nya krav på ledningar och styrelser. Vilken kunskap behöver företag och organisationer ha för att ta vara på digitaliseringens möjligheter? Och hur kan politiken bidra?

SNS Tylösandskonferens 2015 samlade 200 vd:ar, generaldirektörer, forskare och politiker till en heldagsdiskussion om den digitala ekonomin. En slutsats från dagen var att det finns ett stort sug efter kunskap om digitaliseringens möjligheter och utmaningar.

Seminariet hålls inom ramen för SNS Digitech Forum, som riktar sig till dig som vill ha fördjupad kunskap om den digitala ekonomin. Seminariet hålls den 21 oktober och arrangeras ihop med Digitaliseringskommissionen.

Mikael Eriksson Björling, Strategic Marketing Manager på Ericsson, och Irene Ek, ekonomie doktor och analytiker på Tillväxtanalys, medverkar. De presenterar varsitt kapitel i Digitaliseringskommissionens antologi Om Sverige i framtiden – en antologi om digitaliseringens möjligheter.

Per Andersson, professor i företagsekonomi på Handelshögskolan i Stockholm och expert på affärsutveckling, affärsmodeller och samarbetsformer vid tjänsteutveckling inom informations- och kommunikationsteknologi, kommenterar.

På seminariet reder vi ut begreppen kring den digitala revolutionen och diskuterar strategiska implikationer för företag och organisationer.

  • Hur ska företag förhålla sig till det nya digitala värdeskapandet?
  • Vad är det för ny konkurrens som möter etablerade företag?
  • Hur har konsumenternas och användarnas nya roll förändrat landskapet för företagen och hur uppstår de nya, digitala innovationerna?
  • Vilken politik krävs för att den digitala teknologin ska bidra till att höja produktiviteten i hela ekonomin och inte bara i IT- och telekombranschen?

SNS Digitech Forum finansieras med stöd från Vinnova.

Beata Wickbom, digital strateg, leder diskussionen.

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Mötet är exklusivt och kostnadsfritt för SNS medlemmar*. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 19 oktober eller vid utebliven ankomst debiteras en avgift på 495 kr.

Intresserad, men inte medlem i SNS?

Vi erbjuder ett begränsat antal ”prova på”-platser. För mer information kontakta Alma Zunic, alma.zunic@sns.se.

*Gäller även om din arbetsgivare är medlem i SNS. Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!