SNS Luleå: Medielandskapet är i förändring – vad blir konsekvenserna för Norrbotten?

Mån 19 januari 2015
Tid och plats

Måndag 19 januari 2015, 18:30–20:30
Vetenskapens hus, IVA-rummet, Luleå.

I somras sändes TV4 Norrbotten för sista gång, och utvecklingen för lokaltidningarna har varit kärv under flera år. Samtidigt har nya lokala nyhetssajter dykt upp. Vad händer i medielandskapet? Måndagen den 19 januari bjuder SNS Luleå in till samtal om utvecklingen på mediefronten.

Både i Norrbotten och på riksnivå sker det en snabb förändring. Gammel-tv tappar tittare snabbt till nätbaserade plattformer, och lokaltidningar inför så-kallade betalväggar i hopp om att tjäna pengar på läsarna. Vilka konsekvenser får det för samhällsdebatten? Finns det utrymme för levande lokalmedia i vår digitala tidsålder?

För att diskutera frågorna har SNS bjudit in Norrbottens nyhetsnestor Lennart Håkansson för att ge sitt perspektiv och berätta om sitt steg in på internet med Affärer i Norr. Deltar gör också Åsa Petersen, som har varit ledarskribent och nyhetskrönikor vid Aftonbladet såväl som vid Norrbottens-Kuriren.

Anmälan

Senast fredagen den 16 januari till Anders Furbeck, anders.furbeck@lkab.com.

SNS Luleå vill bredda sitt nätverk ytterligare. Medtag gärna en gäst som inte redan är medlem till mötet så att fler kan upptäcka SNS!

Välkomna!
Styrelsen i SNS Luleå