SNS Paris: Hur mår Frankrike? – ekonomipanel tar tempen på den franska ekonomin

Tid och plats

Tisdag 15 mars 2016, 19:00–21:00
Svenska Klubben, 242 Rue de Rivoli, Paris

Tisdagen den 15 mars bjuder SNS Paris in till ett panelsamtal om Frankrikes ekonomiska läge. Hur är egentligen tillståndet för världens sjätte största ekonomi?

I medierna har det rapporterats om Frankrikes instabila ekonomiska läge de senaste åren. I svenska medier har vi exempelvis kunnat läsa om Frankrike som ”Det nya Grekland”, ”Frankrike mot avgrunden” och ”Frankrike – nästa krisland”. Efter en period av stagnation i den franska ekonomin visar de ekonomiska kurvorna nu på svag tillväxt, men hur hanteras de problem som kvarstår?

Hur står det egentligen till med Frankrikes ekonomi och dess framtid? Vilka strukturomvandlingar krävs och är fransmännen redo för reformer?

Vid seminariet diskuterar en speciellt sammansatt ekonomipanel vad det rådande läget innebär för Frankrike och för den franska ekonomin.

Anmälan

Senast fredagen den 11 mars till snsfrankrike@gmail.com. Mötet är avgiftsfritt för SNS medlemmar, se länk nedan för betalning av medlemsavgift, och kostar 20 euro för ickemedlemmar. Studenter och JCC medlemmar betalar halva priset.

Betalning av medlemsavgift.

Välkomna!
Styrelsen i SNS Paris