SNS Paris: Vart är EU på väg?

Tid och plats

Tisdag 5 maj 2015, 19:00–21:00
Svenska Klubben, 242 Rue de Rivoli, Paris.

I maj går Storbritannien till valurnorna, och utfallet kan bli avgörande för landets framtid i EU. Samtidigt väntar en kris med Grekland som kan få konsekvenser i till exempel Spanien och Portugal, som även de går till val i år. Ryssland-Ukrainakonflikten hotar stabiliteten i EU:s närområde och i världen. I Frankrike växer stödet för Front National. Vart är EU på väg?

Tisdagen den 5 maj hälsar SNS Paris dig välkommen till ett samtal med Christian Danielsson, generaldirektör vid EU-kommissionen med ansvar för EU:s grannskap och utvidgning.

Danielsson har lång erfarenhet av EU-institutionerna, bland annat som ambassadör vid Sveriges ständiga representation vid EU. Han är idag Sveriges högst uppsatte tjänsteman i EU-kommissionen, vilket ger honom en unik inblick i de skeenden och utmaningar som EU just nu ställs inför.

Konferensen anordnas i samarbete med Svenska Klubben i Paris.

Anmälan

Senast onsdagen den 29 april till snsfrankrike@gmail.com. Mötet är avgiftsfritt för SNS medlemmar, se länk nedan för betalning av medlemsavgift, och kostar 20 euro för ickemedlemmar. Studenter och JCC medlemmar betalar halva priset.

Betalning av medlemsavgift.

Välkomna!
Styrelsen i SNS Paris