SNS Schweiz-Liechtenstein: Global Migration – orsaker och konsekvenser

Ons 18 september 2019
Tid och plats

Onsdag 18 september 2019, 18:30–19:30
Restaurang Tao’s, Augustinergasse 3, 8001, Zürich

I sin nya bok ”Global migration”, som nyligen gavs ut av SNS, strävar nationalekonomen Joakim Ruist efter att ge en helhetsbild av migrationens orsaker och konsekvenser.

”Jag arbetar för en bättre diskussion i samhället om migration. Det handlar om att kasta ljus på frågor som inte diskuteras tillräckligt och att bidra med kunskap till de diskussionerna.” Dessa frågor rör till exempel invandrares integration i mottagarlandet, hur de påverkar mottagarlandets ekonomi och allmänhetens attityder till invandring.

Den 18 september har vi på SNS i Schweiz nöjet att välkomna Joakim Ruist till Zürich för en föreläsning under temat ”Global migration – orsaker och konsekvenser”.

Joakim Ruist är till vardags nationalekonom och migrationsforskare vid Göteborgs Universitet. Hans forskning har berört ekonomiska konsekvenser av invandring och attityder till invandring. Han har bland annat gjort flera utvärderingar av offentligfinansiella effekter av invandring, samt argumenterat för avskaffande av asylrätten till förmån för ett kvotsystem.

Medverkande

Joakim Ruist, nationalekonom och migrationsforskare vid Göteborgs universitet

Program

18.00 – 18.30 Registrering
18.30 – 19.30 Presentation med Q&A
19.30 – 21.00 Flying Dinner / ”Mix and Mingle”

Anmälan

Vänligen anmäl ert deltagande här. O.S.A. senast den 16 september kl.17:00. Avbokning efter kl. 18.00 den 17 september, eller no-show, kommer att debiteras med full avgift.

Pris
Fri entré för SNS medlemmar, CHF 50 för gäster.

Bli medlem och få tillgång till förmånliga medlemspriser.

Varmt välkomna!

SNS Schweiz-Liechtenstein