SNS/SIFR Finanspanel: Vart går Frankrike?

Tor 5 september 2013
Tid och plats

Torsdag 5 september 2013, 08:00–09:15
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm.

De ekonomiska problemen fortsätter för Frankrike, eurozonens andra största ekonomi. Arbetslösheten är över tio procent och landet befinner sig nu i recession.

Xavier Musca, Martin Ådahl
Xavier Musca, Martin Ådahl

Tilltron till Europeiska unionen, det egna landets ekonomiska utveckling och den nyvalda presidenten François Hollande har rasat. Vad beror Frankrikes djupa problem på och vilka risker finns? Är det Frankrike – inte Grekland och Spanien – som är det största hotet mot eurons överlevnad?

XAVIER MUSCA är Deputy Chief Executive Officer vid Crédit Agricole, Frankrikes största och Europas fjärde största bank, med särskilt ansvar för den internationella verksamheten. Han var tidigare president Nicolas Sarkozys kanslichef och innan dess bland annat generaldirektör på det franska finansdepartementet och den franska finansminsterns närmaste ekonomiska rådgivare.

Kommentar av Centerpartiets chefsekonom MARTIN ÅDAHL.

Medverkande

XAVIER MUSCA, Deputy Chief Executive Officer vid Crédit Agricole
MARTIN ÅDAHL, chefsekonom Centerpartiet

PEHR WISSÉN, SIFR och SNS, leder mötet.

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Mötet är öppet för SNS medlemmar* och press. Avgiften är 995 kronor. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Vid avanmälan efter den 3 september eller vid utebliven ankomst debiteras avgiften.

Varmt välkommen!

*Gäller även om din arbetsgivare är medlem i SNS. Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.