Ansvarsfullt företagande och globala leverantörskedjor

Webbinarium Ons 17 november 2021
Tid och plats

Onsdag 17 november 2021, 15:00–16:00

Allt fler globalt verksamma företag strävar efter att deras leverantörer uppfyller grundläggande principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och korruption. Hur kan företag främja förbättringar av arbetsvillkor i sina leverantörskedjor?

Välkommen till ett webbinarium med Richard Locke, en av världens ledande forskare om hållbarhet i globala leverantörskedjor. Han har bland annat studerat hur multinationella företag som Nike, Coca-Cola, Apple och HP arbetat med att förbättra arbetsvillkoren i sina leverantörskedjor och vilka insatser som är effektiva.

Richard Locke är professor och rektor för Brown University i USA. Han är bland annat medlem i Council on Foreign Relations och i ILO-IFC Better Work Program Advisory Committee. Under åren 2013 till 2016 var han ordförande för Apple Academic Advisory Board, en grupp oberoende forskare som samarbetade med Apple för att förbättra arbetsvillkoren i företagets leverantörskedja.

Mötet ingår i seminarieserien SNS Sustainability Talks.

Medverkande

Ewerton Gruba, Director of Global Responsible Sourcing, Electrolux

Richard Locke, professor och rektor, Brown University, USA

Sarah Negro, Global Public Affairs Senior Manager, H&M Group, Hongkong

Samtalet, som kommer att vara på engelska, leds av Mia Horn af Rantzien, vd SNS

Anmälan

Mötet är digitalt, kostnadsfritt och öppet för alla. Anmäl dig via ”Anmäl dig här”-knappen.

I god tid före mötet skickar vi ett mejl med inloggningsuppgifter. Du kan ställa skriftliga frågor under mötet via ”Q&A”-funktionen.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Välkommen att delta!