Att leda när media agerar moralisk domstol

Tid och plats

Fredag 16 maj 2014, 08:30–10:00
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm.

Idag strävar många organisationer och företag efter att synas. Men synligheten har ett pris - man kan framställas som ett föredöme, men riskerar också att fördömas. Möjligheten att kontrollera den egna mediebilden försvåras också av att kritik och rykten snabbt kan få medial spridning, samtidigt som journalistiken i sig blir alltmer värderande.

SNS bjuder in till en diskussion om villkoren för företags och organisationers synlighet med utgångspunkt i boken Föredöme eller fördömd? Medierna som moralisk domstol (SNS Förlag). Boken presenterar aktuell forskning om hur medierna definierar agendan för dagens företagsledare.

Vid seminariet presenteras bokens slutsatser av PERNILLA PETRELIUS KARLBERG, ekon.dr vid Handelshögskolan i Stockholm och KAROLINA WINDELL, ekon.dr vid Score, Handelshögskolan i Stockholm och Stockholms universitet. Därefter följer ett samtal med ANDERS LINDBERG, en av grundarna till JKL. Samtalet leds av WILLY SILBERSTEIN, journalist och tidigare chef för SR Ekots inrikes- och utrikespolitiska redaktioner.

Boken är skriven av docent MARIA GRAFSTRÖM, ekon.dr PERNILLA PETRELIUS KARLBERG, och ekon.dr KAROLINA WINDELL.

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Avgiften för mötet är 395 kr för SNS medlem* och 790 kr för icke-medlem. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Vid avanmälan efter den 14 maj, eller vid utebliven ankomst, debiteras avgiften.

*Om din arbetsgivare är medlem i SNS går du till medlemspris. Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!