För dig som har deltagit i SNS Samhällsprogram: Europas svaga hjärta

Tid och plats

Torsdag 27 mars 2014, 17:30–20:30
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm.

SNS ordnar varje år en återträff för Samhällsprogrammet – ett sätt för dig att träffa dina kurskamrater och stifta nya bekantskaper bland tidigare årskullar.

Temat för årets återträff är främlingsfientlighet i Europa. Samtidigt som nationalistiska krafter blir starkare i Europa är EU:s reaktioner påfallande svaga.

ANNIKA STRÖM MELIN är Dagens Nyheters korrespondent i Bryssel. Vid seminariet presenterar hon sin kommande bok Europas svaga hjärta. Från Haag 1948 till Budapest 2014.

Hon menar att det europeiska samarbetet bygger på en paradox. Det ställs tuffare krav på mänskliga rättigheter för länder som vill bli medlemmar än för stater som redan är med i unionen. En av slutsatserna i boken är att den pågående europeiska krisen inte enbart är ekonomisk, utan i högsta grad existentiell.

Samtalet leds av WILLY SILBERSTEIN, ordförande i Svenska kommittén mot antisemitism och tidigare Brysselkorrespondent för Sveriges Radio.

Anmälan

Inbjudan är personlig. Välkommen med din anmälan till lotta.rand@sns.se. Mötet är avgiftsfritt.

Intresset för årets omgång av Samhällsprogrammet är stort. Om du vet att en kollega är intresserad, kontakta gärna SNS så snart som möjligt för en intresseanmälan.

Hjärtligt välkommen!

Nina Bruce och Agnes Gunnarsson
Projektledare Samhällsprogrammet

LINKEDIN-GRUPP FÖR TIDIGARE DELTAGARE I SAMHÄLLSPROGRAMMET
Du har väl inte missat Linkedin-gruppen ”SNS Samhällsprogram”, för tidigare deltagare i Samhällsprogrammet? Syftet med gruppen är att skapa en arena där tidigare deltagare kan hålla kontakt med sina kurskamrater och utöka sitt nätverk bland deltagare från andra årskullar.