Ilinca Benson ny vice vd och kommunikationschef för SNS

Ilinca Benson är ekonomie doktor i företagsekonomi och har tidigare varit forskningsledare på SNS. Hon kommer närmast från en tjänst som enhetschef på Riksrevisionen.

Som SNS vice vd och kommunikationschef kommer Ilinca Benson att leda arbetet med att utveckla SNS som mötesplats. SNS mötesplats omfattar ett hundratal seminarier och konferenser årligen. Ilinca Benson kommer också att ansvara för SNS externa kommunikation som främst handlar om att kommunicera analys och resultat från SNS forskningsprojekt. Hon tillträder sin nya tjänst den 19 december.

–Jag är mycket glad att välkomna Ilinca Benson tillbaka till SNS. Ilinca är en mycket idérik och klok person med bred kompetens inom alla SNS verksamhetsområden. Dessutom är hon en skicklig pedagog och duktig ledare. Och det är en stor fördel att hon har en bakgrund som forskare, säger Mia Horn af Rantzien, SNS vd.

–Jag ser fram emot att vara med och utveckla SNS som mötesplats för centrala samhällsfrågor och förmedlare av policyrelevant forskning. SNS uppdrag som oberoende plattform för sakliga offentliga samtal engagerar mig mycket, säger Ilinca Benson.

Under 2011–2015 var Ilinca Benson forskningsledare på SNS med ansvar för bland annat välfärdsfrågor och arbetsmarknad. Ilinca har också arbetat på Handelshögskolan i Stockholm där hon var programledare för Handelshögskolans Executive MBA och arbetade med forskningskommunikation och förlagsverksamhet.

Ilinca Benson disputerade i företagsekonomi 2008 med en avhandling som analyserade omställningsprogram på arbetsmarknaden.

Kontakt

Pressfrågor: Caroline Raxell, pressansvarig SNS, caroline.raxell@sns.se, 070-382 20 95