Inför FN:s klimatmöte: Så räddar vi både klimat och konkurrenskraft

Tor 19 september 2013
Tid och plats

Torsdag 19 september 2013, 09:00–11:00
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm.

FN:s klimatpanel samlas i Stockholm i september för att godkänna en ny delrapport om det samlade kunskapsläget kring klimatförändringarna. Världen är nära att missa "tvågradersmålet" samtidigt som priset på utsläppsrätter inom EU är rekordlågt. Hur mycket kostar klimatförändringarna? Vem betalar notan? Och hur ska man beskatta koldioxidutsläppen, utan att skada Sveriges konkurrenskraft?

Vid seminariet presenterar professorerna JOHN HASSLER och PER KRUSELL en ny rapport i serien SNS Analys. Fokus är hur en optimal skatt på koldioxid kan beräknas och utformas, och vilka konsekvenser det får för tillväxten. John Hassler och Per Krusell är verksamma vid Institutet för internationell ekonomi (IIES), Stockholms universitet. Institutet är knutet till det tvärvetenskapliga programmet Mistra-SWECIA som tar fram forskningsbaserade underlag för klimatpolitik.

Medverkande

PER KRUSELL, professor IIES och ordförande i kommittén för Riksbankens pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne
JOHN HASSLER, professor IIES och ordförande i Finanspolitiska rådet
JONAS ABRAHAMSSON, koncernchef och vd E.ON Sverige
ÅSA ROMSON, språkrör Miljöpartiet

Mötet leds av MIKAEL SALO, chefredaktör Miljöaktuellt

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Avgiften för mötet är 595 kr för SNS medlem* och 1195 kr för icke-medlem. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 17 september debiteras avgiften.

Är din arbetsgivare medlem i SNS går du till medlemspris. Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!