Nordisk bolagsstyrning i ett internationellt perspektiv

Ons 18 februari 2015
Tid och plats

Onsdag 18 februari 2015, 13:00–14:30
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm.

Stanford-professorn Ronald Gilson medverkade i den bok om den nordiska bolagsstyrningsmodellen som SNS publicerade i november. Den 18 februari besöker professor Gilson SNS i Stockholm för att föreläsa och diskutera sin beskrivning av den nordiska bolagsstyrningsmodellen i ett internationellt perspektiv.

RONALD GILSON är en av världens ledande forskare inom corporate governance. I SNS-boken The Nordic Corporate Governance Model analyserar han särdragen i den nordiska bolagsstyrningsmodellen. Han belyser också den hett omdiskuterade frågan om det är möjligt för nationella bolagsstyrningsmodeller att överleva på dagens globaliserade kapitalmarknader. En av hans slutsatser är att kontrollägarmodellen har många fördelar och faktiskt är på frammarsch även i USA där spritt ägande länge har dominerat stort.

För den som vill läsa på inför seminariet rekommenderar vi följande källor:

The Nordic Corporate Governance Model.

Forskningsuppsats av Magnus Henrekson och Ulf Jakobsson.

Mötet hålls på engelska.

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Mötet är kostnadsfritt för SNS medlemmar*. Icke medlemmar betalar 395 kr. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 16 februari eller vid utebliven ankomst debiteras SNS medlemmar 200 kr, icke medlemmar debiteras 395 kr.

*Gäller även om din arbetsgivare är medlem i SNS. Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!