Ökad protektionism – vilka är trenderna och hur påverkas den digitala ekonomin?

Webbinarium Fre 26 november 2021
Tid och plats

Fredag 26 november 2021, 10:00–11:15

Stödet för frihandel minskar på flera håll i världen. Hur yttrar sig den ökande protektionismen? Och hur påverkas den växande digitala ekonomin av nya regleringar och handelshinder?

Simon Evenett, professor i internationell handel vid University of St. Gallen, presenterar initiativen Global Trade Alert och Digital Policy Alert, som analyserar och sammanställer data över den ökande protektionismen.

Genom att kartlägga handelshinder och förändringar i regelverk åskådliggör Simon Evenett vart utvecklingen går. Vid seminariet diskuteras trender och hur företag och beslutsfattare drar nytta av ökad transparens och kunskap om skiftande regleringar och osäkerheter på handelsområdet. I panelen medverkar Per-Arne Hjelmborn, utrikesråd för handelsfrågor, som har lång erfarenhet inom Sveriges utrikesförvaltning, Ulf Pehrsson som är globalt ansvarig för samhällskontakter på Ericsson och Joakim Reiter som globalt ansvarig för Vodafones samhällskontakter.

Mötet är del av SNS seminarieserie AI-skiftet.

Medverkande

Simon Evenett, professor i internationell handel och utvecklingsekonomi vid University of St. Gallen i Schweiz, och koordinator för Global Trade Alert och Digital Policy Alert

Per-Arne Hjelmborn, utrikesråd för handelsfrågor vid Utrikesdepartementet

Ulf Pehrsson, Vice President Government & Industry Relations vid Ericsson

Joakim Reiter, Group External Affairs Director vid Vodafone Group

Mia Horn af Rantzien, vd SNS, leder samtalet som kommer att vara på engelska.

Anmälan och pris

Mötet är digitalt, kostnadsfritt och öppet för alla. Anmäl dig via ”Anmäl dig här”-knappen ovan. I god tid före mötet skickar vi ett mejl med inloggningsuppgifter. Du kan ställa skriftliga frågor under mötet via ”Q&A”-funktionen.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Välkommen att delta!