Praktisera på SNS våren 2017

SNS är en oberoende ideell förening som genom forskning, möten och utbildning om viktiga samhällsfrågor bidrar till att ledande beslutsfattare i näringsliv, politik och offentlig förvaltning kan fatta välgrundade beslut baserade på vetenskap och saklig analys. 2015 vann SNS pris som Europas främsta tankesmedja i sociala frågor.

Vi söker dig som är i slutet av dina universitetsstudier och har ett genuint intresse för samhällsfrågor. På SNS ges tillfälle att praktisera i en intellektuellt stimulerande miljö i nära kontakt med forskare och beslutsfattare i både privat och offentlig sektor.

Vi söker praktikanter för vårterminen 2017

Som praktikant inom SNS forsknings- och programverksamhet bevakar du aktuella samhällsfrågor och sammanställer underlag till seminarier och forskningsprojekt.

Som praktikant inom SNS kommunikation är du en del av ett team som arbetar för att maximera uppmärksamheten för våra forskningsrapporter och innehållet i våra seminarier. Du får lära dig både traditionellt pressarbete och hur SNS arbetar med olika medier.

Som praktikant inom SNS medlemsrelationer och verksamhetsstöd är du en del av det team som arbetar med marknadsföring, medlemsrelationer och intern administration. Du får erfarenheter av eventproduktion, kundsystem och interna styrprocesser.

Förutsättningar

Du får som praktikant på SNS arbeta med uppgifter som är relevanta för din utbildning och ditt framtida yrkesliv. Du får också ta del av vårt omfattande utbud av seminarier. Praktiken inleds med introduktion och du får en handledare som följer dig under din praktikperiod. Din handledare kan sedan ge referenser till framtida arbetsgivare.

För de flesta som praktiserar på SNS är praktiken en del av en universitetsutbildning. Det går också att praktisera på SNS efter avslutade studier.

Praktiken omfattar en termin (20 veckor) och genomförs normalt på heltid. När praktiken är en del av en utbildning utbetalas ingen ersättning. SNS delar ut ett mindre stipendium vid praktikens slut.

Ansökan

Ansök gärna så snart som möjligt då intervjuer sker löpande under hösten, dock senast den 11 november 2016. Skicka in ansökan inklusive personligt brev, meritförteckning och betygskopior till ingela.hallingstam@sns.se.

Frågor om rekryteringsprocessen och praktiken besvaras av Ingela Hallingstam, 08-507 025 51 eller per e-post (se ovan).

Välkommen med din ansökan!