Privat eller offentligt: Hur förmedlas jobb på bästa sätt?

Tid och plats

Onsdag 19 juni 2013, 08:30–10:00
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm.

Arbetsförmedlingen anklagas för låg produktivitet, men även privata utförare har fått kritik för bristfälliga resultat. Dock pekar en översikt av aktuella svenska studier på försumbara skillnader i hur väl Arbetsförmedlingen och privata utförare lyckas få personer i jobb. Hur utformas effektiva arbetsförmedlingstjänster? Vilka modeller finns? Och vilken roll ska privata aktörer spela?

2013-06-19_privatoffentligt

SNS bjuder in till ett seminarium som sätter fokus på kompletterande aktörer till Arbetsförmedlingen. Vid seminariet presenteras aktuella svenska studier som studerat försöksverksamhet med arbetsförmedling och arbetslivsinriktad rehabilitering i privat regi. Studierna har sammanfattats av RICHARD ÖHRVALL, forskare vid Institutet för Näringslivsforskning, i ett nytt nummer av SNS Analys.

Medverkande

ANNE BUCKARD, vd Ingeus AB, privat utförare inom jobbcoaching
ERIK GRÖNQVIST, fil.dr., Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU)
BETTINA KASHEFI, statssekreterare, Arbetsmarknadsdepartementet
CLAS OLSSON, biträdande generaldirektör, Arbetsförmedlingen
BJÖRN ÖCKERT, docent IFAU
RICHARD ÖHRVALL, Institutet för Näringslivsforskning (IFN)
ILINCA BENSON, SNS, leder mötet

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Avgiften för mötet är 495 kr för SNS medlem* och 995 kr för icke-medlem och frukost ingår. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 17 juni debiteras avgiften.

*Om du eller din arbetsgivare är medlem i SNS betalar du medlemspris. Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!

Seminariet spelades in av SVT Forum och finns på SVT Play.