Samhällsprogrammets återträff 2024 gästas av rikspolischef Petra Lundh

Seminarium Ons 20 mars 2024
Tid och plats

Onsdag 20 mars 2024, 17:00–20:00
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm.

Välkommen till SNS årliga återträff för tidigare deltagare i Samhällsprogrammet! I år gästas vi av rikspolischef Petra Lundh för ett samtal om den grova organiserade brottsligheten i Sverige.

Första december 2023 tillträdde tidigare riksåklagare Petra Lundh posten som rikspolischef. Vid återträffen delar hon med sig av insikter och erfarenheter från en lång karriär inom rättsväsendet och vilka visioner hon har i sin nya roll.

Petra Lundh kommer bland annat tala om den grova organiserade brottsligheten, vilken idag utgör ett av de största problemen i det svenska samhället. Nya typer av brott ställer nya krav på rättsväsendet och polisens arbete. Hur jobbar man mot den organiserade brottsligheten idag och vilka åtgärder behövs framåt?

Samtalet leds av Pernilla Petrelius Karlberg, forskare vid Handelshögskolan i Stockholm och programledare för Samhällsprogrammet.

Samhällsprogrammets årliga återträff är ett tillfälle för dig att träffa dina kurskamrater och stifta nya bekantskaper. Bjud gärna med en kollega som du tror kan vara intresserad av SNS Samhällsprogram. Vi har fortfarande platser kvar till utbildningen 2024!

Petra Lundh är Sveriges rikspolischef. Hon var tidigare president i Svea hovrätt och innan dess riksåklagare i fem år. Petra har lång erfarenhet från rättsväsendet bland annat som lagman, domare och domstolschef. Hon har även medverkat i utredningar som hanterat följderna av stora nationella kriser såsom granskningskommissionen efter mordet på statsminister Olof Palme, granskningskommissionen efter Göteborgskravallerna och utredningen om personskyddet för den centrala statsledningen efter mordet på utrikesminister Anna Lindh.

Program

17.00 Drop in och dryck
17:30–18:30 Seminarium
18.30 Lättare mat, dryck och mingel

Anmälan

Endast personliga inbjudningar.