SNS Paris: Föreläsning med författaren Henrik Arnstad

Tid och plats

Torsdag 9 april 2015, 19:00–21:00
Svenska Klubben, 242 Rue de Rivoli, Paris.

Torsdagen den 9 april hälsar SNS Paris dig välkommen till ett möte med Henrik Arnstad, författare till boken Älskade fascism: de svartbruna rörelsernas ideologi och historia.

I boken kartlägger Henrik Arnstad fascismens historia från Mussolini till sverigedemokraterna. Henrik Arnstad förklarar vad fascism är, gör en exposé genom fascismens historia från 1919 – 2015 och landar i aktuell debatt om högerextrema partier i bland annat Sverige, Frankrike och våra nordiska grannländer.

Vi har vid det senaste europaparlamentsvalet, samt i ett flertal nationella parlamentsval i Europa under senare år kunnat notera stora valframgångar för högerextrema partier. Hur kan framväxten av denna så kallade ultranationalism förklaras och vilka gemensamma nämnare finns mellan de nutida högerextrema partierna och den fascistiska historiken? 2017 väntar ett parlamentsval i Frankrike där Front National väntas få stor valframgång. Vilken typ av parti är Front National?

Föreläsning med efterföljande diskussion.

Anmälan

Senast måndagen den 6 april till snsfrankrike@gmail.com. Mötet är avgiftsfritt för SNS medlemmar, se länk nedan för betalning av medlemsavgift, och kostar 20 euro för ickemedlemmar. Studenter och JCC medlemmar betalar halva priset.

Betalning av medlemsavgift.

Välkomna!
Styrelsen i SNS Paris