SNS Paris: Trump vs Xi Jinping – Författaren och ekonomen Klas Eklund om läget i världsekonomin

Tid och plats

Måndag 14 maj 2018, 19:00–21:00
Svenska Klubben, 242 Rue de Rivoli, Paris

Riksbanken håller styrräntan negativ i högkonjunkturerna. Börser och fastighetspriser faller men ekonomin går starkt. Den amerikanske presidenten inför tullar medan Kina säger sig försvara frihandel. Det mesta verkar vara upp och ner nuförtiden. Vad kan vi vänta oss framöver? Klas Eklund, Senior Economist på Mannheimer Swartling, gästar SNS Paris för att prata om det ekonomiska läget.

Klas Eklund var under många år chefsekonom på SEB och har ett förflutet i regeringskansliet, bland annat som rådgivare åt två tidigare statsministrar och som planeringschef på Finansdepartementet. Han har även varit rådgivare åt EU-kommissionens ordförande och åt den kinesiska regeringen. 2015 utsågs han till ordförande för regeringens analysgrupp om den framtida arbetsmarknaden.

Klas är en flitig skribent och föredragshållare med över 1000 publicerade artiklar i tidningar, tidskrifter och antologier. “Vår ekonomi – en introduktion till samhällsekonomin” är Sveriges mest sålda lärobok i ekonomi och är översatt till bland annat ryska och kinesiska. Under senare år har han även arbetat mycket med miljö- och hållbarhetsfrågor och har skrivit boken “Vårt klimat”, om hur en effektiv klimatpolitik ska utformas.

Anmälan

Senast fredagen den 11 maj till snsfrankrike@gmail.com. Mötet är avgiftsfritt för SNS medlemmar, se länk nedan för betalning av medlemsavgift, och kostar 20 euro för ickemedlemmar. Studenter och JCC medlemmar betalar halva priset. Betalning av medlemsavgift.

Varmt välkomna!
Styrelsen för SNS Paris