SNS Paris: Utmaningar för en svensk skola i världsklass

Tid och plats

Torsdag 30 mars 2017, 19:00–21:00
Svenska Klubben, 242 Rue de Rivoli, Paris

Jonas Vlachos, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet och affilierad forskare vid Institutet för Näringslivsforskning, gästar SNS Paris för att prata om utvecklingen i den svenska skolan.

Hur och när gick det fel i den svenska skolan egentligen? Och vad krävs i dag för att vi ska vända utvecklingen?

Jonas Vlachos kommer bland annat att prata om forskningsrapporten ”Policyidéer för svensk skola”. Med perspektiv från tre discipliner – nationalekonomi, historia och pedagogik – ger rapporten en bild av utvecklingen i den svenska skolan och analyserar dess orsaker.

Medverkar gör även Kristina Sonmark från OECD:s utbildningsdirektorat, som kommer presentera rapporten ”Education at a Glance”. I rapporten presenteras, jämförs och analyseras statistik över OECD- ländernas utbildningssystem och resultat. Även de positiva resultaten från de senaste TIMSS- och PISA- undersökningarna kommer att diskuteras under seminariet.

Anmälan

Senast måndagen den 27 mars till snsfrankrike@gmail.com. Mötet är avgiftsfritt för SNS medlemmar, se länk nedan för betalning av medlemsavgift, och kostar 20 euro för ickemedlemmar. Studenter och JCC medlemmar betalar halva priset.

Betalning av medlemsavgift.

Välkomna!
Styrelsen i SNS Paris