SNS Schweiz-Liechtenstein: Generationskampen: det svenska medielandskapet i förändring

Tor 19 januari 2017
Tid och plats

Torsdag 19 januari 2017 19:00:00
Kongresshaus Zürich, Seezimmer 5, ingång Restaurants General-Guisan-Quai, Zürich

Föredrag med Ingela Wadbring, professor i medieutveckling.

Tryckta tidningar når en äldre läsarkrets medan unga tar del av gratisinnehåll i sociala medier. Ägandet av medierna förändras, allt färre journalister finns på redaktionerna samtidigt som tekniken utvecklas i snabb takt. Vad får detta för konsekvenser för journalistiken och det demokratiska samhället? Dessa frågeställningar och fler diskuteras av Ingela Wadbring, föreståndare för Nordicom vid Göteborgs universitet och professor i medieutveckling.

Nordicom är ett nordiskt kunskapscenter för medie- och kommunikationsområdet. Med utgångspunkt i den akademiska forskningen insamlar, bearbetar och förmedlar Nordicom kunskap till olika användare i Norden, Europa och övriga världen. Arbetet syftar till att utveckla mediekunskapen och bidra till att forskningens resultat synliggörs i behandlingen av mediefrågor på olika nivåer i både offentlig och privat verksamhet.

Anmälan

Kostnaden är 60 CHF för medlem och 90 CHF för gäst. I priset ingår föredrag, middag & dryck. Anmälan görs senast 18/1 genom att klicka här. Länken kommer att ta dig till ett anmälningsformulär som vi ber dig fylla i.

Kontakt

Jan Wiberg, 079 920 74 46

Välkomna!