SNS/SIFR Finanspanel: Hur illa står det till med Rysslands ekonomi?

Tid och plats

Torsdag 12 maj 2016, 08:00–09:15
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm

Östeuropaexperten Anders Åslund besöker SNS.

Rysslands ekonomi har drabbats hårt av fallande oljepris, västliga sanktioner och fallande reallöner.

Var befinner sig egentligen den ryska ekonomin? Vilka är den ryska regimens strategier för förhindra att landets ekonomiska svårigheter leder till en politisk kris?

Anders Åslund är professor i ekonomi och verksam vid The Atlantic Council i Washington. Han har varit ekonomisk rådgivare till flera regeringar. Ett uppmärksammat uppdrag var som rådgivare åt den ryska regeringen i början av 1990-talet och som förespråkare av den så kallade chockterapin.

Presentationen kommenteras av Elsa Håstad, chef för Sidas avdelning för Europa och Latinamerika som bland annat ansvarar för EU-integration och reformsamarbete i Östeuropa.

Mötet modereras av adjungerad professor Pehr Wissén vid Handelshögskolan i Stockholm, chef för SIFR (Institute of Financial Research).

Anmälan och pris

Mötet är öppet för SNS medlemmar* och särskilt inbjudna. Avgiften är 995 kronor. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Anmälan sker via formuläret nedan. Antalet platser är begränsat. Vid avanmälan efter den 10 maj eller vid utebliven ankomst debiteras avgiften.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap

Varmt välkommen!