Stärkt skydd för visselblåsare

Tis 30 september 2014
Tid och plats

Tisdag 30 september 2014, 12:00–13:30
SNS, Jakobsbergsgatan 18, Stockholm.

I våras presenterades en statlig utredning som föreslog en förstärkning av det arbetsrättsliga skyddet för visselblåsare. Vad blir effekterna av den föreslagna lagstiftningen? Och hur arbetar svenska företag i dag med olika verktyg för att förebygga och upptäcka etiska övertramp?

Utredningen Visselblåsare – Stärkt skydd för arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden, SOU 2014:31, föreslog en ny lag som stärker skyddet för arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden i arbetsgivarens verksamhet. Om det är möjligt ska problemet i första hand lösas internt på arbetsplatsen, i andra hand får visslare vända sig utåt. Den föreslagna lagen ger rätt till skadestånd för arbetstagare som drabbas av repressalier på grund av sådana larm.

SNS bjuder in till seminarium för att diskutera utredningen, vad den kan komma att betyda för näringslivet och framtida utmaningar. Medverkar gör bland annat GUNNAR BÄCKSTRÖM, Group Compliance Officer på NCC, som berättar om företagets arbete med NCC Compass, ett verktyg för vägledning i etiska frågor.

Anmälan och pris

Antalet platser är begränsat. Mötet kostar 595 kr för medlemmar* och 1190 kr för icke-medlemmar. Anmälan sker via formuläret nedan. Vid avanmälan efter den 26 september eller vid utebliven ankomst debiteras hela avgiften.

*Mötet är öppet för alla vars arbetsgivare är medlem i SNS. Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Varmt välkommen!