Vart är EU på väg?

EU står inför ett ovanligt händelserikt år. Senast i slutet av mars ska Storbritannien presentera ett godkänt utträdesavtal och i maj är det val till Europaparlamentet. Under hösten tillsätts en ny kommission och man hoppas också få klar nästa långtidsbudget. I dagsläget är medlemsländerna varken överens om budgetens storlek eller vilka områden som ska prioriteras.

Vad händer om Storbritannien lämnar EU utan avtal? Vilka är de mest centrala frågorna för EU-samarbetet under de kommande åren? Håller vi på att få ett EU i flera hastigheter, där vissa länder fördjupar samarbetet medan andra väljer att stå utanför? Hur påverkas Sverige och hur ser förutsättningarna ut för svenska företag?

Välkommen till ett frukostseminarium med Sveriges EU-ambassadör Lars Danielsson, Eva Lindström från Europeiska revisionsrätten och Kristin Magnusson Bernard från Nordea.

Medverkande

Lars Danielsson, ambassadör och ständige representant vid Sveriges ständiga representation till EU
Eva Lindström, svensk ledamot i Europeiska revisionsrätten
Kristin Magnusson Bernard, global chef för makroekonomisk analys på Nordea och Sverigechef på Nordea Markets

Seminariet leds av Helena Stålnert, rådgivare inom kommunikation och ledarskap.

Anmälan och pris

Seminariet är kostnadsfritt för SNS medlemmar* och press. Övriga betalar 395 kr. Moms tillkommer och avgiften faktureras. Vid avanmälan efter den 13 mars debiteras 395 kr.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap

Varmt välkommen!