Brinner du för samhällsfrågor? Sök till SNS ettåriga traineeprogram!

Vill du jobba med samhällsfrågor, policynära forskning och kommunikation? Då ska du söka vårt ettåriga traineeprogram.

Vi söker dig som antingen är i slutet av eller nyligen har avslutat dina universitetsstudier inom exempelvis ekonomi eller statsvetenskap. Som trainee på SNS får du värdefull erfarenhet av att jobba i en miljö där beslutsfattare samlas för att diskutera framtidens utmaningar. Under det kommande året fokuserar vi bland annat på integration, hållbarhet, artificiell intelligens och skattesystemet.

Om SNS

SNS är Sveriges ledande mötesplats för kunskapsbaserad dialog om centrala samhällsfrågor. Vi är en oberoende, ideell organisation som producerar policyforskning genom ett stort nätverk av framstående forskare. Vid seminarier och rundabordssamtal samlar vi beslutsfattare och experter i näringsliv, politik och offentlig förvaltning. Vårt uppdrag är att med hjälp av fakta, forskning och kunskapsutbyte bidra till lösningar på centrala samhällsproblem.

Ungefär 280 företag, myndigheter och organisationer är medlemmar i SNS. Verksamheten finansieras genom medlemsavgifter, forskningsanslag och seminarie- och konferensavgifter.

Vi erbjuder

På SNS får du jobba i en intellektuellt stimulerande miljö med ett trettiotal kollegor, i nära kontakt med forskare och beslutsfattare i både privat och offentlig sektor. Kontoret ligger på Jakobsbergsgatan i centrala Stockholm.

Du kommer från första dagen att vara med i de projekt som producerar, lanserar och kommunicerar våra forskningsrapporter och anordnar våra seminarier. Du får en handledare som hjälper dig tillrätta och är ditt stöd under traineeperioden.

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat att

  • omvärldsbevaka och göra research för våra forskningsprojekt och seminarieserier, bland annat inom integration, samhällsbyggnad och vård och omsorg
  • projektleda seminarier – allt från att föreslå teman och upplägg till att kontakta talare, göra detaljerade schema och skriva manus till moderatorer
  • skriva pressmeddelanden och assistera pressansvarig i kontakten med journalister
  • marknadsföra SNS forskningsrapporter och seminarier i både traditionella och sociala medier
  • bistå i arbetet med forskningsansökningar.

Vi söker dig som

  • är i slutet av eller nyligen har avslutat universitetsstudier inom exempelvis ekonomi eller statsvetenskap
  • har ett stort samhällsintresse och lätt för att sätta dig in i nya områden
  • är strukturerad, självgående, idérik och omdömesgill
  • är kommunikativ och en god skribent på svenska och engelska.

Traineeprogrammets omfattning

Anställningsform: allmän visstidsanställning
Omfattning: 12 månader, heltid
Tillträde: slutet av augusti 2019

Ansökan

Skicka din ansökan senast måndagen den 18 mars 2019 till ellen.wallin@sns.se. Märk mailet med rubriken ”Traineeansökan 2019” och bifoga dina högskolebetyg, ett kort motivationsbrev och ditt CV.

För de sökande som går vidare i processen håller vi en gemensam rekryteringsförmiddag. Den äger rum torsdagen den 28 mars i SNS lokaler i Stockholm. Vänligen reservera detta datum redan nu.

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta Ellen Wallin, ellen.wallin@sns.se, tel: +46 722 51 58 04. Har du frågor om tjänsten? Kontakta Ilinca Benson, ilinca.benson@sns.se, tel: +46 709 66 95 96.

Vi ser fram emot din ansökan!