Coronakrisen: Hur motståndskraftig är banksektorn?

Webbinarium Tor 23 april 2020
Tid och plats

Torsdag 23 april 2020, 10:00–11:00

Företagens efterfrågan på krediter ökar snabbt. Vad händer med balansräkningarna i banksektorn om hälsokrisen drar ut på tiden och företagskonkurserna skjuter i höjden?

Åtgärder för att begränsa spridningen av coronaviruset har dämpat den ekonomiska aktiviteten och skapat akuta likviditetsproblem hos många företag. Om restriktionerna håller i sig riskerar många företag att gå i konkurs, vilket skulle påverka banksektorn. Hur fungerar bankernas kreditgivning till företagen under rådande förhållanden? Vad går att lära från tidigare kriser?

SNS/SHOF Finanspanel bjuder in forskare, Finansinspektionen och företrädare från banksektorn för att samtala om coronakrisen.

Finanspanelen är ett mötesforum för den finansiella sektorn som arrangeras av SNS och Swedish House of Finance (SHOF).

Medverkande

Johanna Lybeck Lilja, Executive Advisor på Nordea
Per Strömberg, professor i finansiell ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm/SHOF
Erik Thedéen, generaldirektör, Finansinspektionen
Johan Torgeby, vd och koncernchef, SEB

Samtalet modereras av Mikael Witterblad, chef SNS forskningsprogram.

Delta i samtalet

Deltagarna kan ställa frågor och göra inlägg muntligt genom att använda funktionen ”Raise Hand” och skriftligt genom att använda ”Q&A”. 1-2 timmar innan mötet kommer alla anmälda få ett mejl med en länk till webbinariet.

Anmälan

Mötet genomförs som ett webbinarium. Det är öppet för SNS medlemmar, SHOF och press och är kostnadsfritt. Anmäl dig via länken.

Välkommen att delta!