Coronakrisen: Hur står sig exportföretagen?

Webbinarium Fre 5 juni 2020
Tid och plats

Fredag 5 juni 2020, 10:00–11:00

Exporten är viktig för svensk ekonomi. Åtgärder för att motverka smittspridningen av coronaviruset i form av stängda gränser och stränga restriktioner har fått världshandeln att bromsa.

Vilka konsekvenser får coronapandemin för internationell handel och de globala leverantörskedjorna? Hur allvarligt drabbas svensk export? Och hur hanterar företagen utmaningen?

Rikard Forslid, professor i nationalekonomi, ger en kommentar om nuläget med avstamp i sin forskning om internationell handel. Medverkar gör också Ylva Berg, vd Business Sweden, Anna-Karin Jatko, generaldirektör, Exportkreditnämnden och Åsa Pettersson, public affairs- och hållbarhetschef, Scania.

Webbinariet anordnas inom ramen för SNS mötesserie om coronakrisen.

Medverkande

Ylva Berg, vd, Business Sweden

Rikard Forslid
, professor i nationalekonomi, Stockholms universitet

Anna-Karin Jatko
, generaldirektör, Exportkreditnämnden (EKN)

Åsa Pettersson, public affairs- och hållbarhetschef, Scania

Samtalet modereras av Ilinca Benson, vice vd, SNS.

Anmälan

Mötet kommer att genomföras som ett webbinarium i Zoom. Det är öppet för SNS medlemmar*, särskilt inbjudna samt press och är kostnadsfritt. Anmäl dig via ”Anmäl dig här”-knappen. 1–2 timmar innan mötet får du ett mejl med en länk till webbinariet.

Deltagarna kan ställa frågor och göra inlägg under mötet muntligt, genom funktionen ”Raise Hand”, eller skriftligt, genom ”Q&A”.

*Lista över SNS medlemmar/Information om medlemskap.

Läs här hur SNS anpassar sin verksamhet på grund av coronaviruset.

Välkommen att delta!